Hos COOP har arbejdsmiljøet højeste prioritet – også det kemiske

I COOP, der er Danmarks største detail-arbejdsplads, har et godt og sikkert arbejdsmiljø højeste prioritet – også det kemiske.

COOP valgte derfor i 2020 at tegne et serviceabonnement på Dansk Kemidatabase. Det giver godt overblik og mulighed for at styre de mere end 300 kemiske produkter, som anvendes af de ca. 40.000 medarbejdere der er fordelt over hele landet.

Med et serviceabonnement er det kemikerne i Dansk Kemidatabase der sørger for, at sikkerhedsdatabladene for de anvendte produkter er opdaterede og kvalitetssikrede – det sparer tid for COOP og giver tryghed.

”Dansk kemidatabase er en god sparringspartner med henblik på, at vi kan overholde lovgivningen, det giver mig tryghed og det giver medarbejderne tryghed. Dansk Kemidatabase hjælper mig på effektiv vis med at holde styr på vores kemiske produkter. Produkterne er endvidere påført en farvekode i forhold til sundheds- og miljøfare, hvilket gør det let at substituere og vælge de mindst farlige. Det er samtidig trygt at kunne vende eventuelle problemstillinger med Dansk Kemidatabases kemikere.”

Lars Cappelen Gadegaard, Arbejdsmiljøleder og leder af procesoptimering

Dansk Kemidatabases værktøj til kemisk risikovurdering anvendes til at risikovurdere de kemiske produkter der anvendes til de mangeartede opgaver og processer der er i COOP. Værktøjet indeholder hjælpetekster, hvilket er en stor hjælp.

Risikovurderingerne danner grundlag for udarbejdelse af letforståelige instruktioner (tidligere  arbejdspladsbrugsanvisning) til de ansatte, som de nemt kan finde og læse, så de kan arbejde forsvarligt med de kemiske produkter. Instruktionerne er på et forståeligt dansk og fylder kun to sider. Instruktionerne er en god hjælp i forbindelse med oplæring og instruktion af medarbejdere.

Med abonnementet er også et let anvendeligt redskab til substitution af farlige produkter vha. vurdering (rød, gul eller grå score) af kemikaliernes farlige egenskaber i forhold til miljø og arbejdsmiljø.

COOP har til deres abonnement tilknyttet en printbar overskuelig instruktionsplakat, som indeholder information om arbejdsopgaver med tilhørende arbejdsbeskrivelser samt oversigt over de produkter der skal anvendes og deres faremærkning.

”Vi har over 300 kemiske produkter i hele COOP. Dansk Kemidatabase gør kemisk information let forståeligt og nemt tilgængeligt for vores medarbejdere. Deres digitale værktøj er nemt for mig at arbejde i.”

Margrethe Sparre, Landsdækkende arbejdsmiljørepræsentant

Book en intro

Ønsker du en uforpligtende fremvisning af Dansk Kemidatabases digitale univers? Og vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få styr på kemien? Klik på en dato og book en online intro.

Har du brug for rådgivning om kemi?

Dansk Kemidatabase kommer snart på engelsk