Ny screeningsfunktion i Dansk Kemdatabase

Der er kommet en ny funktion i Dansk Kemidatabase, en screeningsfunktion. Skriv screening i søgefeltet, og I får mulighed for at vælge en af følgende tre screeningsmuligheder:
  • Screeninggiftmeddelelse – trækker på baggrund af faresætningerne på etiketten en liste over produkter, der kræver giftmeddelelse.
    Bemærk at bl.a. visse uddannelsesinstitutioner og virksomheder, som læger, tandlæger og dyrlæger er undtaget fra kravet om giftmeddelelse, men screeningen kan også benyttes til at se, hvilke kemikalier der skal opbevares under lås.

 

  • Screeninggravideammende – trækker på baggrund af faresætningerne på etiketten en liste over produkter, som kræver, at arbejdsgiveren ved en arbejdspladsvurdering skal risikovurdere, om gravide eller ammende medarbejdere er udsat for påvirkninger, der kan indebære en fare for graviditeten eller amningen.
    Bemærk, at der også kan være krav om en arbejdspladsvurdering for produkter, som ikke er mærkede med faresætninger, hvis produkterne indeholder en mindre mængde organisk opløsningsmiddel.

 

  • Screeningungesarbejde – trækker på baggrund af faresætningerne på etiketten en liste over produkter, som unge under 18 år ikke må arbejde med. Særlige regler gælder for unge under uddannelse.
    Bemærk, at dette også kan gælde for produkter, som ikke er mærkede med faresætninger, hvis produkterne indeholder en mindre mængde (1 % eller mere) organisk opløsningsmiddel.

Book en intro

Ønsker du en uforpligtende fremvisning af Dansk Kemidatabases digitale univers? Og vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få styr på kemien? Klik på en dato og book en online intro.

Har du brug for rådgivning om kemi?

Dansk Kemidatabase kommer snart på engelsk