Postkort fra en kemikers skrivebord

Vi kigger forbi skrivebordet hos vores seniorkonsulent, Cand. Scient, biokemi, Kim Due Clemmensen. I dag har han, som så mange andre, fået en henvendelse – ”vil du vurdere disse tre produkter… de er da ikke farlige… vel?”.

Vi er rigtigt glade for særligt denne type spørgsmål – for de gør, at vi kan hjælpe virksomheder med at holde skadelig kemi fra døren. Ofte bliver de kemiske produkter købt ad hoc – der er opgaver som skal løses NU! Dette bliver heldigvis ikke tilfældet i dag, for de tre produkter når at blive vurderet, inden de indkøbes.

Netop i dag var dette heldigt. For to ud at de tre kemiske produkter som Kim har modtaget til vurdering, indeholder stoffer fra den danske kræftliste, imens det tredje indeholder isocyanater. Disse produkter vil i Dansk Kemidatabase blive scoret med tre røde prikker ift. sundhedsfare. Produkterne skal altså håndteres med særlig omhu og vil også medføre ekstra opgaver for virksomheden udover minimumsforpligtigelserne ift. fx uddannelseskrav, som virksomheden ikke var opmærksom på.

I dette tilfælde blev produkterne ikke købt hjem.

Ønsker du selv at kunne lave denne vurdering?

Så kan vi klæde dig på til at holde den skadelige kemi fra døren med kurset ”Indkøberen – Virksomhedens kemiske dørmand”.

Vil du gerne have hjælp til denne type kemivurdering?

Med et Service- eller Service Plus abonnement på Dansk Kemidatabase, har vores brugere hhv. 2 og 4 timers gratis kemisk rådgivning årligt, som de kan trække på. Ønsker du at høre mere om et abonnement eller få gennemgået din eksisterende aftale, så tag kontakt til os HER.

Vi kan skræddersy en løsning, så den passer dig! Du kan bl.a. få en kemi-hotline, så du hurtigt kan få svar på dine løbende spørgsmål og med vores tilkøb ”årligt besøg fra din eksterne kemi-kollega”, får du en gang årligt et besøg af en kemiker ude hos dig. Din eksterne kemikollega hjælper dig med at strege opgaverne indenfor det kemiske arbejdsmiljøområde af to-do listen.

Book en intro

Ønsker du en uforpligtende fremvisning af Dansk Kemidatabases digitale univers? Og vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få styr på kemien? Klik på en dato og book en online intro.

Har du brug for rådgivning om kemi?