PFAS scores i Dansk Kemidatabase med 2 gule prikker

I Dansk Kemidatabase scorer vi alle kemiske produkter med en grå prik, to gule prikker eller tre røde prikker ift. den mulige sundhedsfare, som er forbundet med produktet. Prikkerne er altså en fare-graduering og skal hurtigt give vores brugere et overblik.
  • En grå prik – mindre farlig
  • To gule prikker – farlig
  • Tre røde prikker – meget farlig
faremærkning

PFAS har været meget fremme i medierne i en længere periode, og generelt er det en gruppe af stoffer, som der kigges nærmere på – og med god grund. Der ses nemlig tendens til lang række sygdomsfremkaldende egenskaber hos flere PFAS-stoffer.

I Dansk Kemidatabase scorer vi kemi med indhold af PFAS-stoffer med to gule prikker (farlig) under sundhedsfarer. Kemi med indhold af PFAS-stoffer kan selvfølgelig sagtens scores med tre røde prikker, afhængig af produktets øvrige sammensætning og klassificering.

Vores kemikere bag Dansk Kemidatabase følger med i undersøgelserne af PFAS-stofferne, og den generelle lovgivning på det kemiske område. Kommer PFAS-stofferne til at skulle klassificeres anderledes i fremtiden, vil vi som en selvfølge afspejle dette i vores farvegraduering – i mellemtiden scorer vi produkter med indhold af PFAS med 2 gule prikker under sundhedsfarer.

Læs mere om PFAS.

Book en intro

Ønsker du en uforpligtende fremvisning af Dansk Kemidatabases digitale univers? Og vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få styr på kemien? Klik på en dato og book en online intro.

Har du brug for rådgivning om kemi?

Dansk Kemidatabase kommer snart på engelsk