Kemisk risikovurdering – en slags jubilæum

For lige over 3 år siden trådte en regelændring i kraft, hvorefter der på virksomhederne skulle udarbejdes kemiske risikovurderinger på de opgaver, hvor medarbejdere arbejder med eller udsættes for kemi.

I forbindelse med dette, ”en slags jubilæum”, har vi samlet lidt materiale til jer.

I denne artikel beskriver vi bl.a., hvordan I undgår at lave 3 gængse fejl, når I går i gang med de kemiske risikovurderinger.  

Er I endnu ikke kommet i gang og er udarbejdelsen af de kemiske risikovurderinger på do-to-listen efter sommerferien? Så er der hjælp af hente!

vores hjemmeside ligger vores gratis guide til kemisk risikovurdering også klar. Guiden er bygget op som en trinvis guide, og hjælper jer både med arbejdet før, under og efter udarbejdelsen af de kemiske risikovurderinger.

Uddannelse i oktober

Føler I jer endnu ikke helt klædt på til opgaven? Så afholder vi d. 31. oktober et online kursus i netop kemisk risikovurdering. Læs mere om uddannelsen, som varer 3 timer.

Vores kemiker Kim Due Clemmensen, som underviser på dette kursus, fortæller:  ”Arbejdet med de kemiske risikovurderinger kan være mere eller mindre omstændigt. En ting er, at de kemiske risikovurderinger skal udarbejdes i første omgang, men de skal også holdes ved lige ved væsentlige ændringer i anvendelsen af kemi, de kemiske produkter i sig selv m.m., og så skal de revideres som minimum hvert 3. år. Derfor er forarbejdet, inden man går i gang med at udarbejde de kemiske risikovurderinger, så vigtigt. Både for at komme godt omkring opgaven, men også ift. det senere arbejde med vedligehold af de kemiske risikovurderinger. Derfor anbefaler jeg altid en grundig gennemgang, hvor man kommer af med de kemikalier, som man ikke længere bruger, så man ikke kommer ud i at skulle vurdere risikoen for noget, som blot står på hylden”.

Kemisk risikovurdering - en slags jubilæum

Book en intro

Ønsker du en uforpligtende fremvisning af Dansk Kemidatabases digitale univers? Og vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få styr på kemien? Klik på en dato og book en online intro.

Har du brug for rådgivning om kemi?