Kemisk risikovurdering, croissanter og kemi-kollega

Kemiingeniør Kia Hundebøl har igen været på farten, og denne gang har hun været forbi VUC Roskilde, hvor hun sammen med underviser Ruud Barbier på en halv dag fik styr på skolens kemiske risikovurderinger. 

For hvordan griber man opgaven med de kemiske risikovurderinger an, når der er mange forskellige laboratoriekemikalier, som både bruges til planlagte eksperimenter samtidigt med, at eleverne opfordres til at være innovative i undervisningen og i deres kemiske arbejde. Nøglen til at knække denne nød lå i tilgangen til gruppering af opgaver.  

Samtidigt med at Ruud og Kia fik udarbejdet de kemiske risikovurderinger, blev der også tid til en croissant under det årlige besøg fra VUC Roskildes ”eksterne kemi-kollega”.  

Tilkøbet ”Årligt besøg af din eksterne kemi-kollega” 

Med Dansk Kemidatabase tilkøbet ”et årligt besøg fra din eksterne kemi-kollega” er tale om en årlig tilbagevendende hjælp fra os. Du kan enten abonnere på en halv- eller hel dag. Vi holder øje med, hvornår det igen er tid til et besøg, kontakter dig og får en dato i kalenderen. Herefter kan du sætte kaffe på kanden, trække vejret dybt og slappe lidt af, indtil vi kommer et smut forbi, og vi sammen får styr på nogle af dine hængepartier.  

Tilkøbet ”et årigt besøg fra din eksterne kemi-kollega” kan ikke KUN bruges til at udarbejde eller revidere de kemiske risikovurderinger. Fokus for dit årlige besøg laver vi sammen, men eksempler på nogle af de mest populære emner for besøgene er bl.a. også: 

  •  gennemgang af de kemiske produkter på hylderne (stemmer de overens med det som er i Dansk Kemidatabase? 
  • substitution (har du problematiske produkter som med fordel kan erstattes til andre?) 
  • revision af eksisterende kemiske risikovurdering eller udarbejdelse af nye


Interesseret i at høre mere om denne kemiske livlinje?

Book en intro

Ønsker du en uforpligtende fremvisning af Dansk Kemidatabases digitale univers? Og vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få styr på kemien? Klik på en dato og book en online intro.

Har du brug for rådgivning om kemi?

Dansk Kemidatabase kommer snart på engelsk