Ny screeningsfunktion i Dansk Kemidatabase

Der er kommet en ny funktion i Dansk Kemidatabase – en screeningsfunktion for isocyanater.

For at gøre brug af denne kan du skrive ’screening’ i søgefeltet under menuen ”Produkter og kemikalieinstruktioner”. På denne måde får du mulighed for at vælge en af fem screeningsmuligheder, herunder screeningen for isocyanater.

Screeningen giver dig et indblik i, om I på virksomheden har produkter indeholdende isocyanater. Dette kan være særligt relevant efter regelændringen ift. til kravet om uddannelse i forbindelse med håndteringen af isocyanat-holdige produkter, som trådte i kraft pr. d. 24. august 2023.

Nu er det nemlig ikke kun medarbejderne, som arbejder med isocyanat-holdige produkter, som skal have gennemført en isocyanat uddannelse, fx den eksisterende uddannelse ”Personlig sikkerhed ved arbejde med epoxy og isocyanater”, men de personer som fysisk overvåger og/eller fører tilsyn med isocyanat-arbejdet, er også blevet omfattet af uddannelseskravet. Der er desuden indført krav om gentagelse af undervisningen hvert 5. år.

Book en intro

Ønsker du en uforpligtende fremvisning af Dansk Kemidatabases digitale univers? Og vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få styr på kemien? Klik på en dato og book en online intro.

Har du brug for rådgivning om kemi?

Dansk Kemidatabase kommer snart på engelsk