Kemisk risikovurdering af støv, gasser og dampe

Gratis webinar - med deltagelse fra Byggeriets Arbejdsmiljøbus

Vi afholder et webinar den 14. juni 2022, hvor vi sætter særligt fokus på kemisk risikovurdering af de procesgenererede forureninger indenfor bygge/anlægsbranchen, og vi får deltagelse af Byggeriets Arbejdsmiljøbus (Bambus).

Så snart virksomheder har medarbejdere, som arbejder med eller udsættes for kemi, skal der udarbejdes kemiske risikovurderinger. Det har vi skulle gøre siden 1. juli 2019.

Når den kemiske risikovurdering udarbejdes, skal man ikke kun forholde sig til den kemi, som vi har stående i dunke, bøtter, spande og sække – altså den kemi, som ”anvendes” og som kommer med informationer i et sikkerhedsdatablad.

Man skal også forholde sig til de procesgenererede forureninger – altså det, som ”dannes/frigives” under udførslen af en arbejdsopgave eller proces. Det kan fx være støv, dampe, røg, partikler, mellemprodukter m.m. Det, som ”dannes”, bliver ofte glemt, når der skal laves kemiske risikovurderinger. Det kan være svært at finde disse oplysninger, og hvordan skal man forholde sig til dem?

Deltag i vores gratis webinar den 14. juni, hvor kemiker Thomas Poulsen fra Joblife gennemgår formålet med de kemiske risikovurderinger og præsenterer en praktisk tilgang til arbejdet med disse.

På webinaret deltager også arbejdsmiljøkonsulent Cathrin Wehner Rasmussen fra Byggeriets Arbejdsmiljøbus (Bambus). Hun vil bidrage med praktiske erfaringer samt kendte problemstillinger, som kan opleves på byggepladsen.

Vi præsenterer samtidig en række nye hjælpetekster ved anvendelse af Dansk Kemidatabase til udarbejdelse af de kemiske risikovurderinger for de forureninger, som ”dannes”.

Kemisk risikovurdering af støv, gasser og dampe. Gratis webinar - med deltagelse fra Byggeriets Arbejdsmiljøbus

Book en intro

Ønsker du en uforpligtende fremvisning af Dansk Kemidatabases digitale univers? Og vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få styr på kemien? Klik på en dato og book en online intro.

Har du brug for rådgivning om kemi?

Dansk Kemidatabase kommer snart på engelsk