Anvendelsen af laboratorierobotter

Anvendelsen af robotter i laboratoriet kan gøre analysearbejdet mere simpelt, højne sikkerheden og kan frigøre tid.

Anvendelsen af robotter i laboratoriet kan gøre analysearbejdet mere simpelt, højne sikkerheden (da fx syrer til fremstilling af reagenser ikke nødvendigvis skal håndteres manuelt i et stinkskab) og kan frigøre tid, så virksomhedens laboranter kan fokusere på andre opgaver end at fremstille reagenser.

Alligevel er der rum til forbedring, da rigtigt mange robotter ikke er monteret med procesudsug. I den forbindelse har Joblifes chefkonsulent Peter Quistgaard deltaget i et interview i fagbladet, Laboranten.

Peter Quistgaard
Peter Quistgaard

Hvis der anvendes flygtige stoffer i robotten, vil disse kunne fordampe og sive ud i laboratoriet og give en unødig påvirkning af personalet, som kan undgås. Peter Quistgaard anbefaler, at anvendelsen af en robot tænkes til ende inden indkøb. Skal den fx anvendes til flygtige og potentielt farlige stoffer, bør man stille krav til sin leverandør om at få den leveret med udsugning.

Læs hele artiklen i Fagbladet Laboranten fra august 2021

Book en intro

Ønsker du en uforpligtende fremvisning af Dansk Kemidatabases digitale univers? Og vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få styr på kemien? Klik på en dato og book en online intro.

Har du brug for rådgivning om kemi?